Sonbahar da Yedigöller ve çekim teknikleri



Sonbahar da doğa, fotoğrafçılar için deyim yerindeyse tam bir renk cümbüşü, renkli sonbahar fotoğrafları çekebileceğiniz güzel yerlerden birisi de Yedigöller.
Ekim ve Kasım aylarında gitmeniz önerilir ama eğer imkanınız varsa hafta içi gitmelisiniz, hafta sonu fotoğrafçı akınına uğrayabiliyor. İlkkez gidecekler için Yedigöller yerleşim planını ekledim,yazının altında fotoğraf çekimlerine giderken kontrol etmeden hareket etmediğimiz iki unsur olan yol haritası (google interaktif) ve hava durumu (Mgm) ile ilgili bilgiler var.

Çekim için teknik bilgiler;

Genel olarak çekimlerinizi düşük iso (100 veya 200 iso) ve A modunda Kısık diyafram ile yaparsanız hem görüntüdeki keskinlik hem de alan derinliği artar

Akarsu fotoğraflarını silüet halinde çekebilmek için yanınıza üç ayak ve ND Filtre almayı unutmayınız. Çekimleri genel olarak A Modunda ve Kısık diyafram ile yaparsanız net alan derinliği ile birlikte görüntülerde keskinlik de artar. 100 veya 200 Iso çekim için yeterlidir.

Eğer keskin tonlar yerine yumuşak tonlar isterseniz fotoğraf makinesinin önüne filtre yerine tül grek koyarak ışığı yumuşatabilir ve daha soft tonlu fotoğraflar çekebilirsiniz.

Polorize filtreler sudaki yansımaları yok edebileceği gibi enstantane değerlerini düşürmek için de kullanılabilir, sudaki yansımalar güzel görüntüler verdiğinden yok etmemenizi öneririm ama polarize filtreyi nd filtreye yardımcı olarak ışık geçişini düşürmek dolayısı ile enstantaneyi düşürmek üzere iki filtreyi üst üste takarak kullanabilirsiniz (iki filtreyi üst üste kullandığınız zaman görüntünün kenarlarında vinyet -kararma-  oluşmamasına dikkat edin).
Konu ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorabilirsiniz.  Kolay gelsin.
Daha fazlası için tıklayınız







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder